Κωνσταντίνος Πίσιοσ - Ομοιοπαθητικός Ιατρός
Home Home Home ENGLISH
 
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ H ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας που αποσκοπεί στην ίαση οποιασδήποτε νόσου, ψυχικής ή σωματικής, μέσω της απελευθέρωσης των αμυντικών δυνάμεων του οργανισμού που είτε έχουν εξασθενίσει είτε είναι σε λήθαργο. Με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός από μόνος του αποκαθιστά την διαταραγμένη του υγεία και θεραπεύεται.

Ένα από τα πολλά σημεία στα οποία η Ομοιοπαθητική ιατρική διαφέρει από την συμβατική (συμπτωματική )ιατρική είναι η αντιμετώπιση του ασθενούς. Ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη και μοναδική περίπτωση, παρόλο που η διάγνωση των συμπτωμάτων του μπορεί να συμπίπτει με τη διάγνωση των συμπτωμάτων άλλου ασθενούς, π.χ., ημικρανία ,κατάθλιψη. Γι’ αυτό το λόγο τα φάρμακα που θα χορηγηθούν, στους δυο ασθενείς είναι συνήθως διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει διότι η Ομοιοπαθητική αντί να απομονώνει τα συμπτώματα, βλέπει τον ανθρώπινο οργανισμό σαν ένα ενιαίο σύνολο σώματος, συναισθήματος, και διανόησης. Εν αντιθέσει με τις συμβατικές μεθόδους αποπειράται να εξαλείψει τις βαθύτερες αιτίες που εξασθένισαν τον οργανισμό και επέτρεψαν την εμφάνιση των ασθενειών και δεν αποπειράται απλώς να θεραπεύσει τον βήχα, τον πυρετό, και όποια άλλα συμπτώματα εμφανίζονται.

Εν κατακλείδι, η Ομοιοπαθητική θεραπεύει οχι μόνο τα συμπτώματα που ακόμα και η συμβατική ιατρική μπορεί να διαγνώσει αλλά προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά και θεραπεύει συμπτώματα που η συμβατική ιατρική δεν θεωρεί καν πρόβλημα ή δεν έχει να προσφέρει λύση, όπως το άγχος, ντροπαλότητα, ανασφάλειες, ζήλεια, κτλ.

 

 

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ H ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

2011 Homeoathens. All rights reserved Created by Businessrise